Oct 4, 2011

Kanelbullens Dag ♥



Today is the day to celebrate the fabulous cinnamon bun!
Well, since starting fresh exercising I will have to say no to these goodies :(
I want to share a recipe with you....it's not cinnamon buns, but something similar, just better. This is my very best recipe for buns!
Hope you like it!

Saffron buns with white chocolate
20 buns
(the recipe is in swedish so please google translate)

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 kuvert saffran
1 sockerbit
1/2 tsk salt
1 dl socker
12 dl vetemjöl

For the filling:
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
1 dl pinjenötter

Vid servering:
Florsocker

Ugn: 225 degrees celcius

1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Tillsätt saffran, salt, socker och det mesta av mjölet till degspadet. Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3. Fyllning: rör ihop rumstempererat smör, socker och vaniljsocker.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta och bred på fyllningen. Strö över hackad choklad och pinjenötter.
5. Vik degen dubbel och skär den i 1 1/2 cm breda remsor. Sno runt varje remsa till en knut och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
6. Grädda i 10-12 minuter. Sikta över florsocker vid servering.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...