Blackberry Beast
3.5 cl Absinthe
1.5 cl Björnbärslikör
7 st myntablad
6 st björnbär
2 cl blåbärspuré eller sylt
3 cl råsocker
3 cl tranbärsjuice
10 cl kall champagne
Lägg björnbär, mynta, råsocker i shaker.
Mudla (mosa).
Tillsätt övriga ingredienser och iskuber, utom champagnen. Skaka.
Sila upp i glas.
Tillsätt krossad is till 2/3-delar av glaset.
Fyll upp med champagne.
Rör om försiktigt.
Toppa upp med krossad is.
Garnera med björnbär och mynta.
Gubbröra på lax
150 g kallrökt lax
1 st saltgurka
2 st kokta potatisar
2 st hårdkokta ägg
gräslök
0.5 dl creme fraiche
salt & peppar
0.5 finhackad rödlök
4 msk rom
Skär laxen och gurkan i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
Blanda lax, gurka, potatis, ägg, gräslök och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera gubbröran i portionsglas. Garnera med rödlök och rom.
Tina, Oooh the Blackberry Beast looks yummy!
ReplyDeletexoxo
Karena
Art by Karena