Apr 13, 2012

Friday Drinks....


Pearfect Punch

10 cl champagne
3.5 cl gin
1.5 cl svart vinbärslikör
1 cl citronjuice
1 cl sockerlag
3 cl päronpuré
krossad is

Häll alla ingredienserna, utom champagnen i en shaker. Skaka.
Sila upp drinken i glaset. 
Fyll på med is till 2/3-delar av glaset.
Toppa med champagne.
Rör om försiktigt.
Fyll på med ytterligare krossad is.
Dekorera med "päronfjäder" och vinbärsklase.



Ädelfyllda champinjonhattar

24 champinjoner
100 g mögelost
1 msk citronjuice
1.5 msk grädde
0.5 dl persilja
50 g valnötskärnor
Svartpeppar

Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader C.
Hacka nötter och hacka persilja.

Finhacka svampfötterna.
Pressa citronsaft och blanda med hacket.

Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar.
Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötterna. 
Fördela blandningen i svamphattarna.

Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
Servera svamparna lätt avsvalnade.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...