6 cl Xanté Poire au Cognac
1 st lime
20 cl fruktsoda
Tillagning
Fyll ett higballglas till hälften med iskuber.
Dela limen i två delar.
Häll på Xanté och pressa juicen av halva limen i glaset.
Dela den andra halvan och lägg i klyftorna.
Fyll upp med fruktsoda.
Tomat aubergine
1 st aubergine
olivolja
50 g chorizo
0.5 gul lök
2 st vitlöksklyftor
0.5 st citroner
1 dl krossade tomater
salt och peppar
200 g manchego ost
200 g chroizo
100 g salami
4 st fikon
Tillagning
1. Dela miniauberginer eller skär stor aubergine i stavar. Stek dem gyllenbruna i olivolja.
2. Tillsätt skivad chorizo, lök och vitlök och stek ytterligare en kort stund. Pressa över citronsaft, tillsätt tomatkross och krydda med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter, dra pannan åt sidan och låt svalna.
3. Skiva ost och korv, dela fikonen och lägg upp alltsammans på ett serveringsfat.
No comments:
Post a Comment