Feb 6, 2011

Sunday Brunch....Knäckebröd!


Örtknäcke

25 g jäst
2.5 dl vatten
1 msk kummin
1 tsk socker
1 tsk örtsalt
1 dl riven krutrök
3 dl rågmjöl
3.5 dl vetemjöl special
2 msk timjan
1 msk rosmarin

Garnering:
3 msk sesamfrön
3 msk vallmofrön
4 msk olivolja
1 msk flingsalt


1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda i kummin, socker, salt, ost, rågmjöl, vetemjöl och de hackade örterna och arbeta till en smidig deg.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt, ca 50 x 10 cm. Picka tätt med gaffel. Strö över sesam- och vallmofrön och kavla in dem. Pensla på olja och strö över flingsalt.
4. Sporra eller skär degen i bitar, ca 3 cm breda, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler.


(via alltommat)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...