Spanish Moss
3 cl mörk lagrad tequila
3 cl kaffelikör
1.5 cl citronjuice
1 cl sockerlag
Vispgrädde
Iskuber
Lättvispa grädden.
Häll allt utom grädden i en shaker. Skaka.
Fyll ett glas till hälften med is och häll på drinken.
Floata grädden (dvs skall flyta ovanpå).
Häll försiktigt grädden över en uppochned-vänd sked i drinkytan.
Frasvåfflor med löjrom, creme fraiche & rödlök
65 g smör
2.5 dl mjölk
2 dl mjöl
10 g jäst
Tillbehör:
200 g löjrom
2 sl creme fraiche
1 rödlök
Smält fett och låt det svalna.
Värm mjölken till 37 grader (fingervarm).
Rör ut jästen med hälften av mjölken.
Rör ned mjölet till jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min.
Rör ner det avsvalnade smöret.
Hetta upp ett våffeljärn.
Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.
Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crème fraîche och löjrom i skålar.
No comments:
Post a Comment