Nov 19, 2010

Friday Drinks...

Åre & baconinlindande fikon.....



4 cl Xanté Poire au Cognac
15 cl Varm & Kall
1 cl citronjuice
1 cl flytande honung
Sötmandel
Värmetåligt glas

Skålla mandel: Koka upp vatten.
Lägg ner mandeln i ca 10 sekunder.
Ta ur och skölj mandeln i kallt vatten.
Kläm bort skalet mellan fingarna.

Drink: Hetta upp vinet utan att det börjar sjuda eller koka (fr.o.m. 70°C dunstar spriten!).
Häll upp i värmetåligt glas. Tillsätt päronlikören (Xanté), med en skvätt citron och en "nypa" honung enligt egen smak. Rör om. Lägg ner några mandlar.



8 st fikon
16 skivor bacon

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela fikonen i 4 delar.
Dela baconskivorna på mitten.
Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.
Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...