Det här är mitt bästa recept på riktig kladdkaka!
3 dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
5 dl socker
4 st ägg
200 g smör
200 g mjölkchoklad för bakning
Glasyr:
50 g mörk choklad för bakning
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Smält smöret och låt svalva lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, smält choklad, salt och vetemjöl. Rör ner smöret. Häll smeten i formen. Grädda kaka ca 35 minuter. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakakn svalna inan den glaseras.
Smält chokladen och smöret på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.
(image via notes.camillestyles)
No comments:
Post a Comment