olivolja
2 citroner
salt, peppar
2 msk röd pesto
1 dl parmesanost
Bulgursallad
6 d kokt bulgur
grön sparris
olivolja
1 ask cocktailtomater
rivet skal från 1/2 citron
salt, peppar
gräslök
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.
(via tasteline)
No comments:
Post a Comment