500 g köttfärs
4 st smördegsplattor
1.5 lök
400 g krossade tomater
1 dl creme fraiche
1 msk taco krydda
Smör till stekning
Salt & peppar
Låt smördegen bli rumsvarm.
Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.
Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter.
No comments:
Post a Comment