Mousse
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
150 g mörk chokld
Gelé:
2 st passionsfrukter
500 g frysta hallon
2 dl syltsocker
Garnering:
Hallon
1. Mousse: Smält sockret i en kastrull. Häll i grädden och värm under omrörning tills sockret löst sig.
2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen under omrörning. Ställ chokladgrädden kallt minst 12 timmar. Hit kan förberedas dagen före.
3. Vispa chokladgrädden till en fast mousse med elvisp på låg hastighet. Obs! Det går snabbt, så se upp så att moussen inte skär sig.
4. Fruktgelé: Halvera passionsfrukterna och gröp ur kärnorna.Koka ihop kärnor, hallon och socker på medelvärme 5–6 min tills sockret löst sig. Sila och låt kallna till den blir trögflytande.
5. Spritsa chokladmoussen i små portionsformar som rymmer ca 1 dl. Fördela den avsvalnade gelén över och garnera gärna med färska hallon.
(via alltommat)
No comments:
Post a Comment