Rappakalja
5 cl vodka
4 cl äppeljuice
1 skiva chilifrukt
1 skiva ingefära
1 st citrongräs
1 cl concentrerad fläderblomssaft
1 cl sockerlag
Blanda fläderblomwssaft och sockerlag. Skär citrongräs i 1 cm långa stavar. Använd 4 stavar per glas.
Lägg chili, ingefära och citrongräs i en shaker och muddla. Tillsätt vodka äppeljuice och flädersocker. Fyll shakern med is och skaka.
Sila upp i ett kylt cocktailglas genom en finmaskig sil. Garnera med äppelskivor.
Västerbottenpaj
3 ark filodeg
3 dl västerbottenost
3 st ägg
2.5 dl kesella
olivolja
Garnering
Sikrom
Gräslök
1. Finriv osten och blanda den med ägg och kesella till en slät smet.
2. Värm ugnen till 175 grader.
3. Lägg försiktigt ut ett filodegsark. Pensla det med olja och lägg på ytterligare ett ark. Upprepa med ett tredje. Nu har du en tjockare filodegsplatta. Ta ut rundlar med en diameter på 12 centimeter. Pensla åtta gropar i en muffinsform, alternativt åtta muffinsformar i metall, med olja. Klä formarna med filodegen.
4. Fördela ostfyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Vill du hellre göra en stor paj så grädda pajen i 35 minuter.
5. Låt pajerna svalna och garnera med sikrom och gräslök.
No comments:
Post a Comment