Oct 25, 2010

Fint besök & god mat....

Äntligen fick vi till en middag i goda vänners lag.....några från Stockholm och några lokala :)
Det var superkul att få umgås lite.....eller lite å lite.....rejält sent blev det (dagen efter vad det dop -
prefekt planering som vanligt)



Vi bjöd på smarrig vitlökskyckling med blomkålsmos i äkta LCHF-anda!
Den är så så god och enklare recept finns nog inte.
Här kommer receptet: Vitlökskyckling

Blomkålsmos:
Vi kokar blomkål i vatten i ca 7 min. Häller av vattnet, kastar i en rejäl klick smör, salta och peppra.
Sen kör man blomkålen med stavmixern till önskad konsistens. Klart!


Till dessert blev det Dumlemousse med kanderade nötter.

Smeten till moussen ska helst stå i kylen över natten, eller iallafall så pass många timmar så den blir riktigt kall, annars går den inte att vispa.

4 port
1 påse dumlekolor
3 dl vispgrädde

nötbräck:

4 msk strösocker
2 msk smör
en rejäl näve blandade nötter (tex mandel, hasselnötter och pekannötter)

Dag 1: Klipp dumlekolorna i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en kastrull. När den börjar koka så häll den över dumlebitarna och rör tills allt har smält. In i kylen över natten.



Dag 2: Lägg socker, smör och nötter i en stekpanna på medelvärme. Rör försiktigt då och då. När sockret smält och börjar bli brunt så häll ut nötblandningen på bakpapper och låt svalna. Krossa det sedan grovt med kniv.


Ta fram smeten och vispa med elvisp till önskad konsistens.


Lägg upp i portionsglas/skålar och strö nötkrosset över. Ät och njuuut!!


Senare på kvällen blev det även lite ost - varm Brietårta

Skär av locket på brietårtan och lägg den på ett ugnssäkert fat. Strö över frukt och nötter och ringla sedan över lite honung. In i ugnen 200 C ca 10 min, beroende på hur mjuk man vill ha den. Super enkelt och smarrigt!




(via Taseline, Matplatsen)

1 comment:

  1. Ok, jag kommer att spara hela menyn! Och nu vet du vad jag och min familj äter nästa helg! Toppen tips!

    Tack!

    Kram i rymden, Mon

    ReplyDelete