Linda på Akleja gör de finaste tårtorna. Här kommer hennes recept på en himmelsk chokladtårta...
Gör tårtan och tryffelglasyren dagen innan eftersom glasyren behöver tid att stå till sig.
kakbotten
200g smör
4 ägg
5 dl socker
180g vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Glasyrtryffel
100g smör rumsvarmt
300g mörk choklad
2 dl grädde
1 dl socker
Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
Knäck äggen i en bunke, blanda ner det smälta smöret och sikta ner de övriga ingredienserna genom en sil. Kakan blir bäst ju mindre man rör, så var försiktig.
Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Kläm fast bakplåtspapper i botten, häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i 190 grader i ca 25 minuter. Kakan ska ha en fast kan och en mjuk mitt. Låt den svalna och lägg den sedan på det fat du önskar och ta då bort bakplåtsppret, den är rätt kladdig i botten så den går inte att flytta efter att man satt den på fatet.
Hacka chokladen och lägg i en rymlig bunke.
Koka upp grädde och socker och slå blandningen över chokladen och rör tills den smält.
Tillsätt sedan smöret och blanda till en slät smet. Låt stå rumstempererat i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
Bred glasyren överkakan och dekorera gärna med fäskabär, servera med lite vispad grädde.
(via Aklejatrend)
Tack tack...kul att det man gör blir uppskattat.
ReplyDeletelooks amazing !
ReplyDeletewould you have that in English ? (iwonat@hotmail.co.uk)
Sorry I don't, but you can use the translate service on the blog.
ReplyDeleteCheers
Tina